Un'offerta che non si può rifiutare!!

gitte | I Ukategoriseret | 0 Kommentarer | 3543 Fremvisninger | Udskriv
Un'offerta che non si può rifiutare!!

Italiensk lyrikantologi bringer et bredt udvalg af den væsentligste italiensk lyrik i 800 år. Udvalget repræsenterer den italienske tradition og den italienske kanon, men sigter samtidig på at bringe et spændende udvalg af de mere tilgængelige digtere, så elever på ungdomsuddannelserne kan have udbytte af bogen. Alle tekster fremstår ubearbejdede og uforkortede (de længste er på ca. 3 sider, mange tekster er korte og derfor overkommelige), men en tæt glosering gør de fleste læselige for gymnasiets elever.
Bogen er opdelt i 21 perioder/afsnit. Hvert afsnit indledes med en farveillustration og en generel introduktion til den pågældende periode og de repræsenterede digtere. Derfor kan bogen, bl.a., bruges som en litteraturhistorisk oversigt. Antologien afsluttes med en meget kort introduktion til italiensk brug af rim og rytme samt et længere afsnit om anvendelse af lyrik i undervisningen med konkrete forslag til brug af nogle af de medtagene digte.

De tidligste klassikere er selvfølgelig en del af udvalget (Cavalcanti, Dante, Petraraca, Lorenzo dei Medici, Michelangelo osv), men hovedvægten ligger på digtere fra romantikken og frem. Fordi mange digtere fra perioden mellem 1900 og 1960 er usædvanligt tilgængelige, fylder denne periode meget i det samlede udvalg.

Bogen præsenterer en stor mængde meget korte tekster, og derfor kan man altid finde et tekst, der kan indgå i et hvilket som helst emne. Næsten
                        .

Bogen er udsolgt fra forlaget og kan erhverves ved direkte henvendelse til forfatteren Jan Hupfeldt:

jh@vibkat.dk

Se i øvrigt anmeldelse af bogen her:

http://gymnasieskolen.dk/anmeldelse-304

 

Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.